Nodebutikker  

Nodebøger

Noder.dk

Stepnote 

Amazon.co.uk

Musicroom

 


Digitale noder

Online Sheet Music

Virtual Sheet Music

Musicroom


Nodeprogrammer

Noder.dk

Musicroom


Instrumenter

Danguitar

Thomann

Gear4music

4sound

 

  

 

 

 

Nodeprogrammer

Finale, Sibelius, Earmaster og Primus er absolut de mest populære nodeprogrammer og bruges af alle lige fra musikskoleelever til professionelle musikere. Både Sibelius og Finale, der er de to største, kan fås i en "Academic"-udgave til studerende, lærere, organister, kirker og skoler.

 

     finale        sibelius6     Earmaster6        primus         

           Finale

         Sibelius 7

       Earmaster Pro

          Primus

 

Køb et af ovenstående programmer, hvis du enten er en entusiastisk hobbymusiker eller virkelig vil noget med musikken og vil have noget ordentligt at arbejde med. Er du ikke helt parat til at købe, kan du nedenfor finde nogle mindre gratis nodeprogrammer, der relaterer sig til nodeskrivning, nodelæsning og hørelære. De koster ikke noget, men kommer dog ikke op på siden af programmerne der er nævnt ovenfor.

 

Nodeskrivning

 

 

 

Musescore

MuseScore er nok det mest populære gratis nodeprogram til komposition og nodeskrivning (28 MB). Det har mange funktioner og det findes i en dansk udgave med tilhørende dansk vejledning. Siden har også videoer (engelsk), der forklarer de forskellige funktioner.
Platform: Windows + Mac

 

Musescore 

 

 

Musette

Musette er et lille gratis nodeprogram (0,5 MB) til at skrive noder på computeren med. Programmet, der er på engelsk, kan godt klare små opgaver, men antallet af funktioner af begrænset. Bemærk at du skal bruge F2 - F6 for at skifte mellem noder, pauser, tekst osv. hvilket man hurtigt kan blive træt af.
Platform: Windows

Musette

 

  

Nodelæsning

Noteattack

Lær noder med dette lille gratis og sjove nodeprogram (0,5 MB). Noden bevæger sig fra højre mod venstre, og du skal nå at angive tonen enten på dit tastatur eller elklaver/keyboard (midi/usb). Du kan indstille intervallet du ønsker at træne, samt nodens hastighed hen over skærmen. Ved den hurtigste hastighed, har du ca. 2 sekunder til at svare.
Platform: Windows

Noteattack

 

Jayde Musica

Et andet lille gratis spil, der handler om at læse de noder på skærmen. Der er tre forskellige sværhedsgrader, og noderne kommer flyvende sammen med deres nodelinjer i små enheder. Spillet kan downloades eller spilles online.
Platform: Online / Windows + Mac 

Jayde Musica

  

 

Hørelære

EarBeater

EarBeater er et gratis online program, hvor du kan vælge forskellige øvelser inden for interval-sammenligning, intervalgenkendelse, skalagenkendelse, akkordgenkendelse og akkordomvendinger på dansk.
Platform: Online  
earbeaterpage
 
Good-ear

Good-ear er et gratis online program, hvor du bl.a kan træne intervaller, akkorder, skalaer og kadencer.
Platform: Online  

Good-ear

 

Functional Ear Trainer

Functional Ear Trainer er et gratis program, som bl.a. afspiller en akkordprogression efterfulgt af en tilfældig tone du skal gætte. Det findes i forskellige udgaver - basic (1,5 MB), basic 2 (beta) og advanced (2,5 MB). Version 2 er både for Windows og Mac, mens de andre kun er til Windows. Programmet er på Engelsk.
Platform: Windows + Mac

Functional Ear Trainer

 

Et af de bedste programmer til hørelære er Earmaster, der er et betalingsprogram. Det findes i forskellige versioner - alle på dansk.

 
 
Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla 1.5 template list of celebrities Valid XHTML and CSS.